تماس شبانه روزی

13 – ۰۲۱۸۸۲۴۹۰۱۰

آدرس دفتر ما

شهرآرا،برج شهرآرا،همکف، واحد ۲۷

نحوه شستن لباس های ظریف و خاص در لباسشویی

نحوه شستن لباس های ظریف و خاص در لباسشویی
730
۷ شهریور ۱۴۰۱
مدیریت سایت

لباس های ظریف و خاص مثل دست دوزی های روی لباس، جنس خاص پارچه، قلاب بافی، منجوق دوزی یا حتی تکه دوزی ها است. شستن لباس هایی که در این دسته بندی ها قرار دارند عملاً کاری سخت است که لذت استفاده را تحت تاثیر قرار می دهد.

با مطالعه این مقاله صفر تا صد و نحوه شستن لباس های ظریف و خاص در لباسشویی را بیاموزید و به راحتی آنها را اجرا کنید. در صورت رعایت این موارد لذت دوباره پوشیدن را بدون هیچ دردسری تجربه خواهید کرد.

برای اجرا کمی مرتب سازی و دسته بندی لباس ها لازم است. البته تهیه کیسه مخصوص شستن لباس که در اکثر خرازی ها و یا لباس زیر فروشی ها پیدا می شود.

آماده سازی لباس برای شستشو

برچسب ‌هر لباس توضیحاتی را در مورد بافت و الیاف پارچه داده است و در مورد نحوه شستشو و اتو کشی آن علامت هایی را درج کرده است. اکثر لباس های ظریف و نازک بر روی لیبل آنها عبارت‌های “شستشو با دست” یا “فقط شستشو با دست” قابل مشاهده است.

اگر دو عبارت بالا را دیدید به این معناست که می‌توانید گاهی از لباسشویی استفاده کنید، به شرط آنکه برنامه با درجه حرارت مشخص شده را فعال کنید. اگر بر روی لیبل عبارت “فقط خشک کن” بود یعنی چرخش لباس در لباسشویی و به بافت آن آسیب می‌زند و اصلاً نباید آن را در ماشین گذاشت.

تفکیک لباس های ظریف بر اساس مدل

مدل و نوع پارچه اهمیت دارد. هرچه پارچه ظریف تر باشد، حساسیت های خود را دارد و در حین شستشو ممکن است که بسیار آسیب پذیر باشد. به طور مثال پارچه منجوق دوزی شده به راحتی می‌تواند پارچه توردار را خراب کند، پس برای کاهش میزان خسارت و آسیب دیدگی لباس‌ها بهتر است آنها را تفکیک کنید.

پارچه های بافت با یکدیگر، تور با پارچه تور، لباسهای ترمه با هم و لباسهای ابریشم با همجنس خود عقلانی ترین کار است زیرا ممکن است هر یک از پارچه ها به بافت و گره دیگری آسیب برساند.

تفکیک بر اساس رنگ لباس

رنگ دیگر موضوع مهم است که در شستشوی لباس اهمیت دارد. دسته‌بندی‌های لباس سفید، روشن و تیره برای جلوگیری از رنگ گرفتن از یکدیگر بهترین راهکار است. این موضوع را در مقاله تفکیک لباس ها قبل از شستشو در ماشین لباسشویی به صورت مفصل توضیح داده ایم که با مراجعه به آن می توانید اطلاعات خود را تکمیل کنید.

بیشتر بدانید: تفکیک لباس ها قبل از شستشو در ماشین لباسشویی

جداسازی لباس های زیپ دار یا دکمه دار

برای کاهش ریسک و احتمال آسیب دیدگی لباس ها بهتر است لباس هایی که زیپ دار هستند را جداگانه بشویید و یا حتماً زیپ آنها را ببندید تا پارچه به دندان های زیپ، گیر نکند. دکمه ها هم به همین شکل باید عمل شود. تمامی دکمه ها را بسته نگه دارید تا در حین شستشو به دیگر پارچه ها گیر نکند.

استفاده از اسپری لکه بر

یک پیشنهاد برای شستشوی بهتر و حفظ سلامت و بافت لباس ها، استفاده از اسپری های لکه بر است.

در هنگامی که لکه روی لباس باشد اسپری مایع لکه بر می تواند آن را برای شستشوی کوتاه تر در ماشین لباسشویی آماده کند. هر چه مدت زمان فرآیند شستشو کمتر باشد ریسک و احتمال آسیب دیدن بافت لباس ها در چرخش های مداوم درام یا مخزن کمتر خواهد بود. با این کار دیگر استرس خرابی لباس را نخواهید داشت.

  • لکه مانده از گل ولای چمن، کثیفی روغن و مواد خوراکی بر روی لباس را می توانید با اسپری محلول آب و صابون و یا حتی لکه بر پاک کنید تا در زمان کمتری از لباس جدا شده و شست و شو شود.
  • برای لباس های سفید می توانید از محلول آب و وایتکس برای استفاده کردن اسپری کنید.
  • برای از بین بردن لکه های خون نیز می توانید از محلول آب سرد و لایه بردار ضعیف استفاده کنید. محلول های ضدعفونی کننده دست نیز برای این کار مناسب است

پس از اسپری محلول بسته به جنس لباس و عمق لکه ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس آن را درون لباس شویی بگذارید و برنامه‌ای با مدت زمان کم را انتخاب کنید.

استفاده از کیسه شستشوی لباس ظریف

پیشنهاد بناگذار این است که تا جایی که امکان دارد، لباس های ظریف را در کیسه های شستشو قرار دهید. این کیسه ها را در ماشین بگذارید. استفاده از چند کیسه و قرار دادن لباس ها درون آنها شانس سالم ماندن را افزایش می‌دهد. از نخ کش شدن، پارگی یا از دست رفتن شکل و طرح پارچه جلوگیری می‌کند.

در صورت استفاده از کیسه می توانید، انواع مختلف لباس را در یک سیکل شستشو قرار دهید.

در لباسشویی های ۶ تا ۸ کیلوگرمی شما می توانید نهایتاً سه کیسه را درون درام بگذارید. اگر فکر می‌کنید در حین چرخش کیسه‌ها بالانس و تعادل درام از بین می‌رود، چند تیشرت و لباس های سبک را بدون کیسه در مخزن قرار دهید.

استفاده از پودر یا مایع شستشوی مناسب

برنامه مورد نظر برای شستن لباس های ظریف و خاص اصولاً با آب سرد کار می‌کند. پودر و یا مایع داستانی متفاوت دارد. پودر خاص برای لباس های نازک در بازار موجود است که قیمتی بیشتر از حالت طبیعی و نرمال دیگر پودر ها دارد اما برای این مدل شستشو طراحی شده و مناسب است.

پودرهای آنزیم دار یا مایع های لباسشویی موجود در بازار نیز قابل استفاده هستند اما توصیه می شود برای هر بار شستشو نهایت ۲ قاشق غذاخوری از پودر یا مایع استفاده کنید. اگر برنامه انتخابی زیر یک ساعت است بهتر است یک قاشق پودر یا مایع استفاده شود تا پودر اضافه در تار و پود لباس باقی نماند.

بیشتر بخوانید: میزان استفاده از پودر در ماشین لباس شویی

انتخاب برنامه مراقبت آسان easy care یا شستشوی دستی hand wash

اکثر مدل های جدید ماشین های لباسشویی دارای برنامه شستشوی دستی هستند که چرخش در آنها با سرعت کمتری انجام می شود و در برخی مدل‌ها نام آن مراقبت آسان است که همانند هم هستند. در صورت داشتن هر یک از برنامه ها آن را انتخاب کنید.

خشک کردن لباس در هوای آزاد

اکثر لباس شویی ها در مرحله خشک کن لباس را در دمای بسیار بالای خشک می‌کنند که ممکن است در برخی مدل ها آسیب بسیاری به لباس وارد می‌شود. ممکن است دوخت های خاص آن آسیب ببینند (لباس معمولی هرگز آسیب نمی‌بیند و حتما باید برنامه متناسب با لباس و جنس آن انتخاب شود)برای حل این مشکل بهتر است مرحله خشک کن را حذف و یا با دمای پایین انجام دهید و سپس لباس ها را با قرار دادن روی بند در هوای آزاد خشک کنید.

شکل دهی با دست و هنگام آویزان کردن

آب و چرخش مداوم در درام باعث می شود تا فرم و حرکت حالت لباس های نازک تغییر کند. بهتر است در هنگام آویزان کردن آنها برای خشک شدن در هوای آزاد آنها را باز کنید تا هوا در میان الیاف نفوذ کند. این کار باعث می شود تا لباس به راحتی به شکل اولیه خود بازگردد.

کلام آخر

مراقبت از لباس ها به عنوان یک شیوه مراقبت و نگهداری از لباسشویی به حساب می آید. در واقع با این کار شما از خرابی لباسشویی جلوگیری کرده‌اید علاوه برآنکه از لباس های خود هم نگهداری کرده اید. آسیب ندیدن درام و اهرم‌های چرخش لباس از جمله تاثیرات رفتارهای مناسب رعایت موارد گفته شده است.

ما در مقالات بناگذار تلاش کردیم تا آگاهی را برای نگهداری بهتر لوازم خانگی بالا ببریم و بسیار خوشحال می شویم که شما نیز در این فرهنگ سازی شریک ما باشید. کافیست تا مقاله ها را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی