تماس شبانه روزی

13 – ۰۲۱۸۸۲۴۹۰۱۰

آدرس دفتر ما

شهرآرا،برج شهرآرا،همکف، واحد ۲۷

علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی

علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی
711
۷ شهریور ۱۴۰۱
مدیریت سایت

خیلی ناامید کننده است که به سراغ ماشین لباسشویی بروید و در عین ناباوری ببینید که دیگ یا همان مخزن لباس پر از آب است. فرقی ندارد برای شما که لباسشویی خاموش است یا روشن مهم فقط بهت آن لحظه است. علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی چیست؟ آیا برای همیشه باید از آن خداحافظی کنیم؟

قطعاً جواب منفی است. هیچ بلایی سر دستگاه شما نیامده، فقط چند علت برای این اتفاق وجود دارد که هر یک از آن ‌ها را طبق مراحل گفته ده، چک کنید. آنهایی که توسط شخص شما قابل انجام است را با دقت بیشتری توضیح داده ایم، اما مواردی که نیازمند به تعمیر لباسشویی توسط تعمیرکار است به صورت موردی با بیان کلیات از کنار آن گذشته ایم.

سرویس کاران بناگذار براساس تجربه ۵ دلیل را باعث این اتفاق می دانند. گرفتگی شلنگ تخلیه، گرفتگی پمپ تخلیه، خرابی شیر برقی، خرابی یک هیدروستات و گرفتگی لوله فاضلاب دلایل متداول است که هر یک را براساس نوع خرابی و نحوه عملکرد توضیح داده ایم.

اولین کاری که باید انجام دهید، جدا کردن دستگاه از برق و بررسی شلنگ تخلیه است. آیا چیزی در درون آن گیر کرده است یا خیر!

گام اول خاموش کردن کامل دستگاه و بررسی شلنگ تخلیه

اگر بر روی دستگاه دکمه پاور یا خاموش و روشن وجود دارد، در ابتدا با فشردن دکمه، دستگاه را از نظر سیستمی خاموش کنید و سپس با کشیدن پریز ارتباط آن را با برق کاملاً قطع کنید. این کار برای افزایش سلامت جان شماست و حتما آن را مد نظر بگیرید.

برای افزایش ایمنی و دقت کار سیم برق را با مفتول و یا چسب برق به بدنه بچسبانید و یا دو شاخه را در کیسه کوچک قرار داده و آن را گره بزنید تا در حین کار خیس نشود.

بررسی شلنگ تخلیه

دستگاه را از دیوار جدا کنید و یا اگر در درون کابینت قرار دارد آن را جلو بکشید تا به پشت بدنه دسترسی داشته باشید. باید سلامت مسیر را چک کنید که آیا آب می تواند از آن خارج شود یا خیر!

درب پشت را باز کنید. شلنگ تخلیه اصولاً در بین دو لوله آب سرد و گرم وجود دارد و رنگ آن طوسی است. نشانه شناسایی آن این است که از درب خارج شده و ادامه آن بیرون از لباسشویی است. انحراف و چرخش می ‌تواند از دلایل متداول برای گرفتگی لوله باشد و همین موضوع باعث گرفتگی و جمع شدن آب شده باشد.

استفاده از یک حوله و سطل

اگر در حین بررسی، چرخش در شلنگ را احساس کردید. به محض صاف کردن لوله، انسداد برطرف شده و آب زیادی از شلنگ خارج می شود. برای مدیریت آن می توانید از یک حوله و سطل استفاده کنید تا آب را جمع آوری نمایید.

جدا کردن شلنگ از ماشین

با حرکت شلنگ و چرخش آن می توانید شلنگ را از بدنه جدا کنید. این کار تنها برای زمانی است که با صاف کردن لوله همچنان آب درون دستگاه است و یا می خواهید کار را تمام و کمال انجام دهید. اگر سمت دیگر لوله تخلیه به درون فاضلاب است نیازی به جدا کردن آن نیست مگر اینکه دانش کافی برای جداکردن داشته باشید.

جاری کردن آب در شلنگ

پس از جدا کردن شلنگ از بدنه یک لیوان آب را از قسمتی که جدا کرده اید در درون شلنگ بریزید. با شنیدن صدای تخلیه (در صورتی که سمت دیگر لوله در چاه است) یا دیدن نحوه خروج آب از شیلنگ (اگر از چاه فاضلاب خارج کرده اید) متوجه خواهید شد که آبگرفتگی هنوز وجود دارد یا خیر!

با حرکت دست بر روی لوله نیز می توانید حس کنید که آیا چیزی در لوله وجود دارد یا خیر.

رفع انسداد با میله بلند

اگر متوجه انسداد شدید، کافیست تا از یک میله بلند برای باز کردن مسیر استفاده کنید. باز کردن یک چوب لباسی و تبدیل آن به یک میله بلند راهکاری عملی و خانگی در اکثر موارد است. توصیه می‌شود از سیخ استفاده نکنید.

نوک تیز و برنده آن ممکن است باعث ایجاد سوراخ شود. پس از انجام این کار مجدداً یک لیوان آب بریزید تا از درستی کار مطمئن شوید.

نصب شلنگ تخلیه

پس از انجام موارد گفته شده این مرحله تمام است و شلنگ را مجدداً وصل کنید و برای اطمینان از کار، لباسشویی را روشن کنید. در طول مدتی که این کار را انجام می دهید بهتر است لباس ها را حتی اگر خیس هستند از لباسشویی خارج کنید.

گام دوم بررسی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

اگر با اجرا موارد گفته شده مشکل برطرف نشد و باز هم آب در درام جمع شد و تخلیه نشد باید پمپ تخلیه بررسی شود. البته که می توانید این کار را موازی با گام اول نیز انجام دهید.

مانند گام اول باید آن را از برق جدا کرده و لباسشویی را از دیوار جدا کنید. صفحه پشتی لباسشویی را بردارید. ابتدا باید به دنبال محل قرارگیری پمپ تخلیه در لباسشویی خود باشید. محل قرارگیری در مدل های مختلف کاملاً متفاوت است.

پمپ تخلیه تعیین کننده این موضوع است که آیا باید در حین چرخش آب در دیگ باشد یا باید آن را تخلیه کرد؟

چک کردن فیلتر

در نزدیکی پمپ یک فیلتر وجود دارد. آن فیلتر را چک کنید. ممکن است سنگ ریزه هایی بر روی فیلتر باشد که مانع حرکت آب شده. املاح، سنگ ها و یا نخ ممکن است در حین چرخش لباس در آب، از لباس جدا شده. از دستکش برای چک و بررسی فیلتر استفاده کنید.

چک کردن پروانه

در حالیکه درپوش فیلتر را برداشته اید، پروانه ای در آنجا قرار دارد که اندازه ای کوچک دارد. و پره های آن را بچرخانید و از حرکت کامل و بدون ایراد آن اطمینان حاصل کنید .ممکن است تکه ای از لباس یا جوراب، اسکناس، سکه و یا هر چیز دیگری مانع چرخش پروانه شده باشد. اگر چیزی مشاهده کردید از انبر یا دم‌باریک برای خارج کردن آن استفاده کنید.

روشن کردن ماشین لباسشویی

پس از انجام مراحل گفته شده کار تمام است. تمامی قطعات را که جابجا کرده اید را به حالت اولیه خود باز گردانید و دستگاه را روشن کنید تا از درستی کار اطمینان حاصل کنید.

گام سوم بررسی توسط تعمیرکار ماشین لباسشویی

اگر با بررسی و انجام دو گام گفته شده، مشکل برطرف نشد ایراد از قطعات درونی است و این کار بسیار تخصصی بوده و توصیه می ‌شود به هیچ عنوان به تنهایی آن را انجام ندهید. سرویسکار لباسشویی چه چیزی را چک می کند؟

در مرحله اول از شما یک سوال می پرسد و آن این است که آب مانده در دیگ تمیز بود یا کثیف؟ این سوال برای شناسایی بهتر ایراد است.

اگر آب کثیف بود، مشکل از لوله فاضلاب است و لباسشویی ایرادی ندارد، اما اگر آب لباسشویی تمیز بود یعنی شیر برقی یا همان شیر الکترونیکی ماشین لباسشویی آسیب دیده و باید تعمیر یا تعویض شود.

شیر برقی یا شیر الکترونیکی چیست؟

قطعه ای هوشمند که به واسطه آن دستور قطع یا وصل آب برای ورود به مخزن شست و شو مشخص می ‌شود. در واقع کنترل کننده میزان و حجم آب در مخزن است که آیا به حد مجاز ورودی رسیده است یا خیر! دستور قطع آب، توسط هیدروستات به قطعات دیگر ارسال می شود.

هیدروستات چیست؟

قطعه ای کوچک که میزان سطح آب را در دیگ یا درام اندازه‌ گیری می ‌کند و متناسب با دستورات و گزارشی که از شیر برقی یا از شیر الکترونیکی دریافت می ‌کند ورود و خروج آب را اجرایی می ‌کند.

کلام آخر

۴ علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی را بررسی کردیم. اما یک دلیل دیگری نیز وجود دارد که هیچگونه ارتباطی به دستگاه ندارد، آن هم گرفتگی لوله فاضلاب است. پر شدن چاه و یا انسداد لوله خروجی می تواند در برخی موارد ایجاد مشکل کند.

  • گرفتگی شلنگ تخلیه
  • گرفتگی پمپ تخلیه
  • خرابی شیر برقی
  • خرابی یک هیدروستات
  • گرفتگی لوله فاضلاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی